💧Afgelopen week was ik in Nederland, waar het heerlijk was om bij te praten met mijn microLAN bv collega's Joep Appels, Jesse Smit en Rik Appels, en om de planning voor de te bespreken Life-Phoenix-project, waar we de BACTcontrol Ecoli-monitor gebruiken voor screening van waterhergebruik.

🇪🇺 Als reactie op de afname van de regenval in veel delen van Europa heeft de EU een nieuw stuk wetgeving opgesteld met betrekking tot minimumeisen voor waterhergebruik voor landbouwirrigatie (Verordening (EU) 2020/741).

🌱De Life-Phoenix-project wordt medegefinancierd door de Europese Unie onder het LIFE-programma en pakt het probleem van waterschaarste aan. LIFE Phoenix ontwikkelt innovatieve oplossingen voor hergebruik van stedelijk afvalwater voor landbouwdoeleinden, waarbij de veiligheid van het teruggewonnen water wordt gewaarborgd door middel van continue watermonitoring en de druk van onttrekkingen uit steeds schaarser wordende waterbronnen wordt verminderd.

🦠 Eerder deze week had ik het genoegen een bezoek te brengen aan de Life-Phoenix-project demonstratiefabriek op de waterzuiveringsinstallatie El Toyo in Almería, waar innovatieve waterbehandelingstechnologieën worden getest. De BACTcontrol bij El Toyo maakt real-time, online en continue monitoring van Ecoli mogelijk, waardoor de kwaliteit van het teruggewonnen water wordt gegarandeerd.

💦 Hartelijk dank aan onze projectpartners van Aqualia María José Quero Pastoor en Melina Antonella Roccamante die mij ter plaatse bij El Toyo assisteerde.

🔗 Meer over het LIFE-Phoenix-project: https://lnkd.in/d36DmPHb

🔗 Meer over de BACTcontrole: https://lnkd.in/dnaM2n3S

-Maider Erize