Home2021-02-01T08:25:38+01:00

ONLINE WATERKWALITEITSMONITORING VOOR ALGEN,
BACTERIËN EN CHEMISCHE VERONTREINIGING

De ALGcontrol maakt gebruik van fluorescentie-excitatie. Dit betekent dat wanneer chlorofylmoleculen licht absorberen, een fractie van de geabsorbeerde energie opnieuw wordt afgegeven als fluorescentie. Vanwege het feit dat algen van dezelfde divisie een vergelijkbare hoeveelheid en kwaliteit pigmenten bevatten, is hun fluorescentie-excitatiespectrum (met een vaste emissiegolflengte op 680 nm) significant. Het is dus mogelijk om delen van algen te onderscheiden door hun fluorescentie-excitatiespectrum.

De BACTcontrol detecteert de aanwezigheid van bacterieactiviteit in water en kan worden gebruikt als online screeningsmonitor voor totale en specifieke bacteriën in water. Het is gebaseerd op een enzymatische reactie die de bacteriën zichtbaar maakt voor fluorescentiedetectie. De BACTcontrol kan worden gebruikt voor detectie van E. coli, coliformen en totale bacterieactiviteit in water. In 2016 zal de detectie van enterokokkenbacterieactiviteit worden geïntroduceerd als uitbreiding op de enzymdetectie van de BACTcontrol.

De iTOXcontrol is een uniek systeem voor online monitoring van de chemische toxiciteit van afval-, oppervlakte-, drink- of proceswater. Het is een systeem voor vroegtijdige waarschuwing om plotselinge piekwaarden van chemische en andere giftige vervuilingen, zoals zware metalen, binnen 30 minuten te signaleren. In elk geval of bij een storing is het mogelijk om binnen enkele minuten te handelen, vergeleken met routinematig gemeten parameters die uren of soms dagen nodig hebben om plotselinge veranderingen in de waterkwaliteit te signaleren. Het is dus mogelijk om mogelijke schade te beperken.

NIEUWS

MicroLAN BV

Specialist van systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor monitoring van de waterkwaliteit

MicroLAN, gevestigd in Waalwijk, Nederland, is een bedrijf gespecialiseerd in vroegtijdige waarschuwingssystemen voor waterkwaliteitsbewaking op basis van lichtmetingen. MicroLAN nam het initiatief om een ​​real-time monitoringsysteem te ontwikkelen op basis van de lichtgevende bacteriën (Vibrio fischeri) die reageren op de aanwezigheid van vervuiling in water.

MICROLAN FOCUS OP:

  • Hoog niveau van applicatieondersteuning: werk nauw samen met de belangrijkste eindgebruikers

  • Marketing via technische seminars en nieuwsbrieven

  • Hoog niveau van klantenondersteuning: klantentrainingen en workshops

  • Snelle en adequate levering van onderdelen en reagentia

Beheers uw waterkwaliteit!
Ga naar boven