Online Total Bacteria Monitor vergeleken met ATP en Flowcytometrie

Meting van de activiteit van het alkalische fosfatase-enzym als een robuuste online monitoringtest voor de beoordeling van de waterkwaliteit.

Micro-organismen behouden hun groei door enzymen te produceren om anorganische verbindingen met laag molecuulgewicht te verschaffen. Deze verbindingen zouden in de cellen kunnen worden opgenomen uit organische verbindingen met een hoog molecuulgewicht die niet rechtstreeks door bacteriën kunnen worden gebruikt. Microbiële enzymen zijn daarom direct gerelateerd aan de concentraties en verhoudingen van beperkende nutriënten, en kunnen gevoelige indicatoren zijn voor organische vervuiling in aquatische milieus.

Het doel van deze studie, die werd uitgevoerd bij een microLAN-bedrijf in Waalwijk (NL) en ondersteund door HWL (Het Water Laboratorium, Haarlem, NL), is om de resultaten van de BACTcontrol-biosensor te valideren door de ALP-activiteit te vergelijken met verschillende soorten water. analyses zoals ATP en Flowcytometrie die regelmatig worden gebruikt om de waterkwaliteit te beoordelen.

type oppervlaktewater 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het maakt gebruik van vers bereide Vibrio fi scheribacteriën rechtstreeks uit een luminescerende cultuur. In contact met het oppervlaktewater produceren de bacteriën minder licht naarmate de toxiciteit toeneemt. De lichtproductie wordt gemeten met een fotovermenigvuldiger.