Bedrijf

microLAN specialist in systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor monitoring van de waterkwaliteit

microLAN, gevestigd in Waalwijk, Nederland, is een bedrijf gespecialiseerd in systemen voor vroegtijdige waarschuwing voor waterkwaliteitsbewaking op basis van lichtmetingen. microLAN heeft een volledig assortiment volledig geautomatiseerde online bewakingsapparatuur ontwikkeld om de kwaliteit van drink-, oppervlakte- en proceswater te bewaken. microLAN levert nu drie complementaire systemen die vervuiling door algen, bacteriën en chemische toxiciteit detecteren.

 • ALGcontrole
 • TOX-controle
 • BACTcontrole

Onmiddellijke CONTROLE van watermonitoring

microLAN maakt het monitoren van waterkwaliteit en waterveiligheid net zo eenvoudig als ABC met zijn online waarschuwingssystemen voor algen, bacteriën en chemicaliën: de ALGcontrol, BACTcontrol en iTOXcontrol.

Zo BEHEERSEN we de monitoring van de waterkwaliteit. Letterlijk en figuurlijk brengen we licht in de waterkwaliteit van onze klanten: licht en fluorescentie vormen de basis van onze technologie: micro-biologisch Llichtgevend ANALYSE NNederland.

Als Nederlands familiebedrijf met vader, zoon en grootvader (en een solide technisch team) zijn wij uitgegroeid tot marktleider in microbiologische online waarschuwingssystemen.

En het begon allemaal in de Nederlandse militaire dienst. Ontdek onze roots.

Volledige cirkel
Het is 1984. Oprichter Joep Appels moet na zijn studie analytische scheikunde in het leger van Nederland in militaire dienst. Hij wordt ingedeeld bij de watervoorzieningsafdeling, als onderdeel van de Royal Engineers die troepen van drinkwater voorziet. Hier wordt zijn fascinatie voor watertechnologie geboren, hoewel het zich beperkt tot het gebruik van actieve koolstof om het water te reinigen, chloor om het te desinfecteren en snelle tests om de analyses uit te voeren. Dit was waterkwaliteitsmonitoring op kleine schaal. Uiteindelijk, wat microLAN-klanten op grote schaal doen.

Nu, 35 jaar later, levert microLAN geavanceerde apparatuur voor waterkwaliteitsmonitoring aan de Nederlandse VN-missie in Mali. De cirkel is rond.

Op het snijvlak van marketing en technologie
Na een korte periode in het biologische lab van Staal Chemie in Waalwijk, lokt vrijheid hem uit de zuurkast en verhuist naar de verkoop van biotechnologie voor New Brunswick Scientific. Hij houdt van de commerciële kant en er volgt een marketingstudie.

"Vanuit een marketingvisie, samen met technici innovatieve technologie omzetten in gemakkelijk bruikbare, waardevolle applicaties, dat is mijn passie."
Joep Appels, algemeen directeur / oprichter van microLAN BV

Met de overstap naar Euroglas / Thermo Fischer keert Joep terug naar de watertechnologie. Daarna volgt een excursie naar een puur leidinggevende functie in de verpakkingsindustrie. Maar het missen van watertechnologie maakt hem ongelukkig en hij besluit om microLAN op te zetten, de eerste werkdag was 03.03.2003.

Van handelskantoor tot fabrikant
microLAN begint als distributeur van microbiologische laboratoriumanalyses voor toxiciteit. Via Waternet (het waterbedrijf van Amsterdam) legt het contact met een Duitse universiteit waar online monitoring is ontwikkeld maar de commerciële kennis ontbreekt. Zo pakt microLAN het idee op en zet samen met HWL (Het Water Laboratorium) / Waternet de ontwikkeling voort. Na Waternet komen onder meer Vitens, Veolia, 3Valleys (Suez) en de US Environmental Protection Agency (US EPA).

Van Europa tot het Verre Oosten
Ook het Verre Oosten toont interesse. De Olympische Spelen in Peking zorgen voor de doorbraak in China. Vanwege de hoge veiligheidseisen rondom het evenement, wordt monitoring van de waterveiligheid essentieel. microLAN met de iTOXControl garandeert veilig drinkwater voor het Olympisch dorp. Hetzelfde geldt voor de Wereldtentoonstelling in Shanghai twee jaar later. De naam is gevestigd, het distributienetwerk in China groeit en er komt een Chinese partner aan boord.

Het assortiment uitbreiden
Met de overname van het patent van het failliete Oostenrijkse bedrijf MB Online komt de technologie voor online bacteriemonitoring beschikbaar. Ook hier primeert de marketingvisie: de wensen van de klant staan ​​voorop, de BACTControl wordt de (letterlijk) haalbare optie. Vragen over algenmonitoring zijn ook enkele van de meest gestelde vragen van klanten. En de ALGControl is precies het juiste antwoord.

Met 3 technologieën en tal van plannen voor meer toepassingen biedt microLAN internationale klanten de mogelijkheid om controle te houden over de waterkwaliteit en kan het zijn motto en passie echt ondersteunen:

ALGcontrol, BACTcontrol en TOXcontrol

Ons bedrijf richt zich op:

 • hoog niveau van applicatieondersteuning: werk nauw samen met de belangrijkste eindgebruikers
 • marketing via technische seminars en nieuwsbrieven
 • hoog niveau van klantenondersteuning door middel van klantentrainingen en workshops
 • snelle en adequate levering van onderdelen en reagentia.

Onze toepassingen voor de TOXcontrol zijn:

 • rivierbewaking
 • bescherming van de inname van drinkwater
 • monitoring van ruw water / productiewater
 • bewaking van influent / effluent
 • proceswaterbewaking voor voedselproductie

Onze klantengroep bestaat uit:

 • Milieulaboratoria en afvalbeheerindustrie
 • Drink-, afval- en oppervlaktewaterbeheerders
 • Milieu-onderzoeksinstituten
 • Petrochemische industrie
 • Drinkwaterproductie
 • Voedingsmiddelen- en drankenindustrie
 • Papier- en pulpproductie
 • Aqualandbouw
 • Energie productie
Beheers uw waterkwaliteit!