Biologisch monitoringsysteem, iTOXcontrol, gaat verder in Scarlino

Biologische toxiciteitscontrole van zeewater

Door de geregistreerde sterfte van vissen in de rivier die uit de industriezone van Scarlino stroomt, is er behoefte ontstaan ​​aan de installatie van een biologisch alarmsysteem. De beslissing werd genomen om te werken met een automatisch systeem, iTOXcontrol gemaakt door microLAN-Nederland, vertegenwoordigd in Italië door Ecotox Lds, dat gebruik maakt van mariene bacteriën. Het systeem vergelijkt de waarden van de lichtemissie van deze organismen bij de in- en uitgang van het kanaal en genereert alarmen bij aanwezigheid van giftige stoffen.

iTOXcontrol monitoring geïnstalleerd

Eind juni is in 2014 een innovatief monitoringsysteem geïnstalleerd in de rivier die uit de industriezone van Scarlino (provincie Grosseto) in de zone van Casone stroomt. Dit gebied is de thuisbasis van de belangrijkste industriële zone van de provincie, met productiefaciliteiten van de volgende bedrijven: Nuova Solmine, Tioxide Europe en Scarlino Energia. De plant gebruikt alleen zeewater om te koelen, en dit wordt gepompt uit een kunstmatige rivier boven de grond, genaamd delivery channel. Na het industriële gebruik stroomt het water via bovengrondse kanalen, de zogenaamde terugkerende kanalen, weer terug de zee in.
Binnen de hoofdstroom komen verschillende afvoeren van de talrijke zuiveringsinstallaties samen, evenals de gemeenschappelijke afvoeren van Scarlino en Follonica.
Het kanaal, aangeleverd door Nuova Solmine, stamt uit de jaren '60 en is gelegen op de grens tussen de twee gemeenten Scarlino en Follonica (GR).