Maandag 29 juni is het startsein gegeven voor het meten van de waterkwaliteit in de singels van Breda. microLAN verzorgde de installatie van haar meetapparatuur in Breda.

Aan de hand van de meetgegevens kunnen mensen over een aantal maanden via een app zien wanneer het veilig is om op en in het water te zijn. De Bredanaar zoekt tijdens hete dagen verkoeling. Op diverse plaatsen zoals op de markt in Prinsenbeek, Nelson Mandela Plein en Kasteelplein zijn daarom waterspeelplaatsen geopend. Veel mensen gaan naar zwemplassen als de Asterdplas en de Galderse meren.

Bekijk hier het artikel: https://breda.nieuws.nl/nieuws/246837/breda-en-waterschap-gaan-waterkwaliteit-singels-meten/

Wethouder van Breda Paul de Beer zegt over het initiatief:

“De laatste jaren zien we ook dat de Singels steeds intensiever gebruikt worden. Met rondvaartboten, SUP-boards, kano’s en eigen boten en tijdens evenementen. Er wordt ook regelmatig gezwommen in het water. Begrijpelijk, want in warme periodes zorgt het water in de stad voor verkoeling. Daarom willen we beter in kaart brengen wanneer het veilig is”.

Benieuwd of dit Bredase initiatief past in uw omgeving, neem contact op met Joep Appels.

Foto: BredaNieuws