Het Eurofins Cyanotoxin Proficiency (of ring) Test programma’s is opgezet om in te spelen op de toenemende vraag naar een onafhankelijke controle van de analysekwaliteit  op het gebied van cyanotoxine analyse.

Eurofins Abraxis verzendt het testmaterialen zodat screening en analyse afzonderlijk kunnen worden uitgevoerd. Elk laboratorium test monsters volgens hun eigen testmethode (d.w.z. HPLC, ELISA, PP2A, enz.) en stuurt de resultaten terug naar Eurofins Abraxis. Het eindproduct van het ringonderzoekprogramma is een duidelijk en uitgebreid rapport, waarin gegevens worden vastgelegd, geanalyseerd en statistisch geëvalueerd. Er worden ook analytische methoden vermeld.

Algal toxin recreational water proficiency program registration is now open. Register by June 12th, 2020

https://abraxis.wufoo.com/forms/z13q5ssn00ali91/