Bas Hoefeijzers schreef op LinkedIn:

Kijk nu op de Bredase website voor de actuele recreatiewaterkwaliteit op de Singels!

Regelmatig krijgen we de vraag van inwoners, ondernemers en/of evenementen of de waterkwaliteit geschikt is om activiteiten aan, op en in onze Singels te organiseren.

Omdat de waterkwaliteit op de Singels slechts 80% van de tijd voldoet aan de normen voor formele zwemplassen adviseren we niet in de Singels te zwemmen. Voor Suppen, Varen en Pootje baden zien we echter wel wat meer ruimte.

Om inwoners, ondernemers en evenementen beter te informeren over die snel wisselende waterkwaliteit hebben
Gemeente Breda, Waterschap Brabantse Delta (Dennis Dekker), AQUON organisatie voor wateronderzoek en advies (Arien Chen), microLAN bv (Joep Appels) en Jeroen Langeveld samen nu een meetnet opgezet. Voor de techneuten: Het gaat specifiek over het meten van poepbacterien en blauwalg als maat voor ziekteverwekkers.

Samen met Eline Vanuytrecht hebben we hierover een Europees artikel geschreven.