De Swim to Fight Cancer Breda wordt dit jaar vanwege de waterkwaliteit in de singels helaas verplaats naar een echte #zwemwater locatie. Net als in de afgelopen jaren (zeker in 2020) zien we de zomers steeds droger worden en de temperaturen oplopen waardoor de waterkwaliteit steeds slechter wordt en er zelfs blauwalg wordt aangetoond. In het voorjaar waren er verschillende E-coli pieken te zien en die gaan we nu samen met JADS MKB Datalab Fabian Kok Matthijs Bookelmann en René Franken van de Gemeente Breda in een model verwerken om de overstorten en de verslechtering van de waterkwaliteit te gaan voorspellen.

De verplaatsing is goed voor de deelnemers, maar microLAN  stond klaar met een nieuwe BlueBox meetopstelling en die blijft de komende tijd nog actief om aan het model te gaan werken. Wilt u meer weten? kom dan even langs in Breda of vraag voor demo van de data integratie met het Blockbax IoT dashboard.

De automatische monstername wordt na een alarmering van de BACTcontrol van microLAN Aqualabo via het Ayyeka dashboard, gedaan via de MAXX Mess- Und Probenahmetechnik GmbH. Hierna gaan de monsters naar AQUON en worden geanalyseerd volgens het wettelijke protocol met de MPN methode.

Dank nog aan Nico Quirijns voor de systemintegratie en logistiek!