De Swim to Fight Cancer Breda wordt dit vanwege jaar de waterkwaliteit in de singels helaas verplaats naar een echte #zwemwater locatie. Net als in de afgelopen jaren (zeker in 2020) zien we de zomers steeds droger worden en de temperaturen waardoor de waterkwaliteit slechter wordt en er zelfs blauwalg wordt aangetoond. In het voorjaar waren er verschillende E-coli pieken te zien en die gaan we nu samen met JADS MKB Datalab Fabian Kok Matthijs Bookelmann en René Franken van de Gemeente Breda in een modelverwerking om de overstorten en de verslechtering van de waterkwaliteit te gaan.

De verplaatsing is goed voor de deelnemers, maar microLAN staat klaar met een nieuwe BlueBox-meetopstelling en die blijft de vroege tijd nog actief om aan het model te gaan werken. Wil je meer weten? kom dan even langs in Breda of vraag naar demo van de data-integratie met het Blockbax IoT-dashboard.

De automatische monstername wordt na een alarmering van de BACTcontrol van microLAN Aqualabo via het Ayyeka-dashboard gedaan via de MAXX Mess- Und Probenahmetechnik GmbH. Hierna gaan de monsters naar AQUON en worden geanalyseerd volgens het wettelijk protocol met de MPN-methode.

Dank nog aan Nico Quirijns voor de systeemintegratie en logistiek!