Zie hier een publicatie van een proefproject van microLAN in Las Vegas op waterstart.com.

 | WATERSTART NIEUWS

LAS VEGAS - Door WaterStart, In Nederland gevestigd technologiebedrijf microLAN werkt samen met de University of Nevada, Las Vegas (UNLV) voor een pilootproject dat de BACT-controle-eenheid test, die de aanwezigheid van bacteriële besmetting in water detecteert en kan worden gebruikt voor de detectie van bacteriële activiteit in water. microLAN is gespecialiseerd in vroegtijdige waarschuwing systemen voor waterkwaliteitsbewaking op basis van lichtmetingen en heeft een reeks volledig geautomatiseerde online bewakingsapparatuur ontwikkeld om de kwaliteit van drink-, oppervlakte- en proceswater te beschermen tegen algen, bacteriën en chemische toxiciteit. In haar onderzoek met UNLV, het proefproject De implementatie van de technologie van microLAN is bedoeld om aan te tonen hoe zijn producten lokale instanties kunnen helpen bij het aanpakken van waterkwaliteitsproblemen. "Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat drinkwater en gerecycled water vrij zijn van bepaalde soorten bacteriën, zoals E. coli", aldus dr. Daniel Gerrity, UNLV Universitair docent bij de afdeling Civiele Techniek en Milieutechniek en Bouw. "We zullen de BACTcontrol-technologie van microLAN testen om aan te tonen dat deze bacteriële besmetting in bijna realtime kan detecteren - een belangrijk doel voor de bescherming van de volksgezondheid." Zodra het project is voltooid, is microLAN van plan toekomstige onderzoeksstages voor studenten in Nevada te financieren. Bovendien is het bedrijf geïnteresseerd in mogelijke uitbreiding van zijn activiteiten in Nevada. "MicroLAN's samenwerking met UNLV is een opwindend partnerschap dat gericht is op het aanpakken van waterkwesties en het potentieel heeft om economische groei in onze watersector te stimuleren", aldus WaterStart Executive Director Nate Allen. "Zijn innovatieve technologie vergemakkelijkt het proces van waterkwaliteit en waterveiligheid via zijn online systemen, en we kijken ernaar uit om de resultaten van dit onderzoek de komende maanden te zien." WaterStart, gehuisvest op de campus van Las Vegas van het Desert Research Institute , hielp microLAN naar Nevada te brengen en hielp bij het vergemakkelijken van zijn partnerschap met UNLV.

"We zijn erg verheugd om onze pilot met UNLV te starten en zijn trots om samen te werken met Dr. Gerrity, een gerenommeerde wetenschapper en specialist in toepassingen voor hergebruik van drinkwater", aldus microLAN Managing Director en Owner Joep Appels. “We kijken ernaar uit om het geavanceerde gebruik van ons instrument te laten zien in verschillende pilots met verschillende desinfectie- en geavanceerde oxidatieprocessen. De eerste start zal zijn in het laboratorium van UNLV, waar de analysator een grondig validatieproces zal doorlopen, en we zijn verheugd om de uitkomst hiervan te zien. "

microLAN's BACTcontrol-systeem kan worden gebruikt voor detectie van E. coli, coliformen, enterokokken en totale bacteriële activiteit in water. De enzymactiviteit wordt gedetecteerd door reagentia toe te voegen die een fluorescerende indicator bevatten.

Over WaterStart 
WaterStart is een cluster van wereldleiders in de implementatie van waterinnovatie. Gebaseerd op de Las Vegas-campus van het Desert Research Institute, maakt WaterStart gebruik van de strategische middelen en expertise van zijn netwerk om de prestaties van waterinnovatie te evalueren en aan te tonen. Als een kanaal voor innovatie versnelt WaterStart de acceptatie van nieuwe oplossingen voor echte uitdagingen waarmee waterbeheersinstanties en grootverbruikers worden geconfronteerd.

Voor meer informatie, bezoek www.waterstart.com.