Op 29 maart 2018 organiseert KWR Watercycle Research in Nieuwegein het symposium 'Wateranalyse en Sensoring'.

Dit evenement wordt georganiseerd door COAST en KWR Watercycle Research.

Het symposium beoogt inzicht te bieden in de huidige stand van zaken van de chemische analyse van water, alsook in nieuwe of veelbelovende analytische technieken. Onder het onderwerp "Sensoring" zal het symposium ook een overzicht en voorbeelden presenteren van huidige in / on-line sensortechnologie-toepassingen in wateranalyse

Joep Appels van microLAN zal op deze workshop presenteren met de volgende titel (en een korte samenvatting):

  • Zal de GenX- en Pyrazol-crisis niet meer plaatsvinden als we online SPE-TOX (of iets dergelijks) hebben
  • Samenvatting: meer dan 10 jaar geleden zijn verschillende initiatieven gestart om toxiciteitsmonitoring op geconcentreerde monsters uit te voeren. RIVM publiceerde al in 2009 een methode waarbij bioassays ernstige effecten lieten zien in de geconcentreerde monsters bij chronische effectniveaus. Die effecten werden niet altijd toegeschreven aan de insecticiden of herbiciden die in het gebied werden gemeten. Wat hebben we hier (niet) van geleerd?